Skip to content

Svrha osiguranja od odgovornosti je osigurati financijsku stabilnost tvrtke kroz pokrivanje troškova povezanih s odštetnim zahtjevima, regulatornim postupcima i potencijalnim kaznenim postupcima koji mogu nastati u vezi s poslovanjem tvrtke i njenih zaposlenika.

Osiguranje od opće odgovornosti pruža financijsku zaštitu za potraživanja trećih osoba prema tvrtki koja proizlaze iz općih opasnosti za koje ste odgovorni.

Čak i uz snažnu posvećenost sigurnosti na radnom mjestu, nesreće se događaju i zaposlenici mogu zahtijevati pravni postupak. Osiguranje od odgovornosti poslodavca može pomoći u pokrivanju pravnih troškova i nagodbi povezanih s takvim zahtjevima. Davanje prioriteta sigurnoj radnoj okolini, opsežnoj obuci i strategijama za smanjenje rizika mogu dodatno smanjiti vjerojatnost ozljeda zaposlenika i potencijalne odgovornosti.

Za tvrtku koja proizvodi proizvode, ili ih samo prodaje relevantno je i osiguranje od odgovornosti proizvođača za neispravan proizvod. Ukoliko postoji rizik od oštećenja imovine ili zdravlja potrošača zbog vaših prodanih proizvoda i s time povezana mogućnost mogućih postupaka povlačenja proizvoda s tržišta, preporučuje se razmotriti i sklapanje osiguranja od povlačenja proizvoda.

Advisio d.o.o., Podružnica Zagreb
Gradišćanska ulica 24
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: + 385 (0)91 7857 521
E-pošta: info@advisio-broker.hr

Advisio d.o.o. | 2010-2024