Skip to content

PRAVILA KOLAČIĆA

U ovim pravilima koristimo izraz “kolačići” za označavanje kolačića ili drugih sličnih tehnologija obuhvaćenih EU Direktivom o privatnosti i elektroničkim komunikacijama. 

Što je kolačić? 

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se stvaraju kada posjetite web stranicu i sadrže podatke. Pohranjuju se na računalu korisnika i omogućuju mu pristup raznim funkcijama. Na našim stranicama koristimo i sesijske i trajne kolačiće. Sesijski kolačić privremeno se pohranjuje u memoriju računala dok korisnik pregledava stranicu. Ovaj kolačić se briše kada korisnik zatvori web preglednik ili kada istekne određeno vrijeme (što znači da je sesija istekla). Trajni kolačić ostaje na računalu korisnika dok se ne izbriše.

 Zašto koristimo kolačiće? 

Koristimo kolačiće kako bismo saznali više o načinu na koji korisnici koriste naš sadržaj i kako bi nam pomogli poboljšati vaše iskustvo kada posjetite web stranicu. 

Funkcionalnost i sadržaj stranice 

Funkciju dijeljenja koriste korisnici za preporuku naših web stranica i sadržaja na društvenim mrežama kao što su Facebook i Twitter. Kolačići pohranjuju informacije o tome kako korisnici koriste funkciju dijeljenja – ali ne na pojedinačnoj razini – kako bismo zatim mogli poboljšati web stranicu. Ako ne prihvaćate kolačiće, informacije se ne pohranjuju. Za neke značajke na našim web stranicama koristimo se uslugama trećih strana, na primjer, kada posjetite stranicu s videozapisima ili vezama na YouTube. Ovi videozapisi ili poveznice (i bilo koji drugi sadržaj trećih strana) mogu sadržavati kolačiće trećih strana i možda biste željeli konzultirati pravila tih web stranica trećih strana za informacije o njihovoj upotrebi kolačića. 

Kako odbiti i izbrisati kolačiće? 

Nećemo koristiti kolačiće za prikupljanje osobnih podataka o korisnicima. Međutim, ako želite, možete odbiti ili blokirati kolačiće s greenbee.si ili bilo koje web stranice treće strane promjenom postavki preglednika – za više informacija pogledajte funkciju “Pomoć” u pregledniku. Imajte na umu da većina preglednika automatski prihvaća kolačiće. Ako ne želite koristiti kolačiće, možda ćete ih stoga morati aktivno izbrisati ili blokirati. Informacije o korištenju kolačića u preglednicima mobilnih telefona i detalje o tome kako odbiti ili izbrisati takve kolačiće potražite u korisničkom priručniku svog mobilnog telefona. Imajte na umu da ćete odbijanjem korištenja kolačića i dalje moći posjećivati ​​naše web stranice, ali neke funkcije možda neće ispravno raditi. 

Google Analytics – Izjava o privatnosti 

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu Google Inc. (“Google”). Google Analytics koristi “kolačiće”, tekstualne datoteke koje se pohranjuju na računalu korisnika, kako bi analizirali kako korisnici koriste web stranicu. Informacije koje generira kolačić o korištenju ove web stranice (uključujući IP adresu računala korisnika) Google će poslati i pohraniti na poslužiteljima u Sjedinjenim Državama. Google koristi te podatke kako bi mogao procijeniti kako se web stranica koristi, pripremiti izvješća o aktivnostima za operatere web stranice i pružiti druge usluge povezane s web stranicom i internetskom aktivnošću. Google može prenijeti ove podatke trećim stranama ako to zahtijeva zakon ili ako treće strane obrađuju podatke u ime Googlea. Google neće povezivati ​​IP adresu korisnika s drugim podacima koje pohranjuje. Korisnik može odbiti korištenje kolačića odabirom odgovarajućih postavki u pregledniku. Međutim, treba imati na umu da korisnik možda neće moći koristiti sve funkcije ove web stranice. Korištenjem ove web stranice korisnik daje privolu Googleu za obradu podataka na način i u svrhe navedene u tekstu. 

Upravljanje podatcima 

Upravitelj podataka prikupljenih uz pomoć kolačića je: 

Advisio d.o.o., Ljubljana

Advisio d.o.o., Podružnica Zagreb
Gradišćanska ulica 24
10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: + 385 (0)91 7857 521
E-pošta: info@advisio-broker.hr

Advisio d.o.o. | 2010-2024